top of page

Τα 10 λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην εταιρική σελίδα τους στο Facebook.



10. Συνεχή ποσταρίσματα με Χρόνια πολλά σε γιορτές.


Εντάξει καλό είναι να ποστάρουμε κάποιες φορές σε μεγάλες εθνικές εορτές ή σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το να αναρτούμε συνέχεια posts με χρόνια πολλά σε ονομαστικές εορτές και παγκόσμιες ημέρες είναι σαν να έχουμε ξεμείνει από ιδέες. Αν ξέρετε κάποιον που είπε "α, αυτή η σελίδα είπε χρόνια πολλά στην ονομαστική μου γιορτή....θα ψωνίσω από αυτούς!" να μας τον δείξετε και εμάς!. Ίσως καλό είναι να ποστάρουμε για κάποια παγκόσμια ημέρα, αν για παράδειγμα έχουμε μια επαγγελματική σελίδα διαχείρισης καφετέριας, έχει εμπορικό ενδιαφέρον να ποστάρουμε για την παγκόσμια ημέρα του καφέ.


9. Μεγάλα διαστήματα χωρίς post.


Όταν η σελίδα μας μένει για πολύ καιρό μη ενημερωμένη αρχίζει το ίδιο το Facebook και την θεωρεί ανενεργή. Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε μια σελίδα που δεν ανανεώνεται. Οι ίδιοι μας οι πελάτες έχουν την εντύπωση ότι η επιχείρηση μας δεν πάει καλά...ή δεν έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε με την σελίδα μας. Οι πελάτες σας σας ψάχνουν και φυσικά πολύ στο Facebook. Μια ανενεργή σελίδα είναι δυσφήμηση.


8. Έχουμε ίδιο όνομα της εταιρικής σελίδας με το προφίλ μας.


Ο λόγος που δημιούργησε το facebook την εταρική σελίδα είναι ακριβώς για να την διαχωρίσει από το προφίλ και να μπορεί μέσα από αυτήν να διαφημιστεί μια επιχείρηση. Αν έχουμε το ίδιο όνομα στο προφίλ μας απλά μπερδεύουμε τον κόσμο που μας αναζητεί. Δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού και χάνουμε traffic.


7. Δεν έχουν φαντασία τα posts μας.


Μια σελίδα που ποστάρει συνέχεια πόσο καταπληκτικές υπηρεσίες ή/και προϊόντα προσφέρει, δεν δημιουργεί traffic στην σελίδα του. Γι' αυτό το λόγο καλό είναι να διαλέξετε ένα agency ή έναν διαχειριστή σελίδας με φαντασία και καλό content. Θα δείτε ότι με το σωστό content το organic reach θα ανεβαίνει σιγά σιγά (ανάλογα με το spent cost πάντα).


6. Δεν χορηγούνται τα posts ή χορηγούνται μια φορά τον μήνα.


Αν δεν χορηγούμε συχνά τα post μας το facebook δεν μας δείχνει την σελίδα μας. Επειδή πλέον υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ίσως δεν βλέπουν τα post μας ούτε αυτοί που μας ακολουθούν. Δεν έχει επίσης νόημα να χορηγούμε αφήνοντας μεγάλες περιόδους που δεν το κάνουμε. Αν το θέμα μας είναι το μπάτζετ αρκεί και μια χορηγία 1€ ανά post.


5. Μακροσκελή posts.


Το Facebook δεν ενδείκνυται για μακροσκελή κείμενα. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα blogs και τα ειδησεογραφικά sites. Ο χρήστης θέλει να δει κάτι έξυμνο και σύντομο, καθώς και πληροφορίες για την επικοινωνία με την επιχείρηση.


4. Δεν απαντάμε σε σχόλια και κριτικές


Ίσως από τα πιο σημαντικά λάθη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε traffic στην σελίδα μας και όταν το πετυχαίνουμε δεν αλληλεπιδράμε? Η αλληλεπίδραση στα post μας είναι δωρεάν διαφήμιση. Τα σχόλια ειδικά τα βλέπουν οι φίλοι των ακολούθων μας. Αυτό αρκεί από μόνο του για να μην αμελούμε να τα απαντάμε.


3. Χρησιμοποιούμε εντυπωσιακούς τίτλους για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον


Οι χρήστες του Facebook απαξιώνουν τίτλους όπως "καταπληκτικό", "επανάσταση", "υπέροχο" κ.α. Είναι προφανές ότι χρησιμοπούνται για λόγους εντυπωσιασμού.


2. Ποστάρισμα σε λάθος ώρες


Οφείλουμε να παρακολουθήσουμε τις ώρες που τα post μας θα έχουν ανταπόκριση. Είναι προφανές για παράδειγμα ότι αν έχουμε επιχείρηση εστίασης, πρέπει να ποστάρουμε τις ώρες φαγητού. Είναι μια καλή πρακτική να προτιμάμε τις ώρες που οι χρήστες είναι στον ελεύθερο χρόνο τους (απογεύματα - Κυριακές).


1. Και πιο σημαντικό: Δεν χρησιμοποιούμε ωραίες εικόνες και βίντεο.


Το Α και το Ω στα post μας είναι η καλή αισθητική. Το συμπέρασμα για το γούστο μας και την επιχειρήση μας παράγεται από την όμορφη εικόνα μας. Αφήστε αυτό το κομμάτι στους ειδικούς!

Comentarios


bottom of page